Asociația Curtea Veche a poposit în municipiul Sighișoara, unde a donat elevilor de liceu peste 1.000 de cărti esențiale pentru dezvoltarea gândirii critice.

Cu ocazia Anului Cărții, prin programul „Cărți Cheie pentru liceeni”, Asociația se va întâlni cu elevii unor licee din România, va dona cărți potrivite vârstei acestora și va organiza întâlniri între elevi și scriitorii Curtea Veche Publishing. Calitatea vieții unui adult depinde în mare parte de lecturile de plăcere din

„Poți porni la drum într-o lume a schimbărilor, având cu ține instrumentele potrivite. Aducem în fața liceenilor cărți și modele din societate, care au reușit în viață prin puterea cărților. Mari scriitori, oameni de afaceri, sportivi de renume internațional, cu toții au primit, prin lectură, o educație bună”, a declarat Iren Arsene Mate, președintele Asociației Curtea Veche.

În cadrul Leaders Business Summit 2017 s-a afirmat că dacă toți elevii României ar atinge măcar nivelul 1 la testul PISA (o evaluare standardizată internațional, inițiată de către Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare – OECD), atunci PIB-ul României ar crește cu 300% în 15 ani.

 

Articolul precedentZIUA EUROPEI, la Târgu Mureș: Corul Filarmonicii, în fața Palatului Administrativ
Articolul următorDoliu în medicina românească. IN MEMORIAM prof. dr. ȘERBAN BANCU