Polițiștii din Mureș au înregistrat, duminică, 18 incidente electorale. În cazul a două reclamații, autoritățile au deschis două dosare penale pentru fraudă la vot şi coruperea alegătorilor.

”Până la acest moment (ora 16:00, n.red), la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost înregistrate 18 incidente electorale, dintre care 5 sunt în curs de verificare, iar în celelalte cazuri verificările au fost finalizate. Astfel, urmare a verificărilor efectuate, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi au fost înregistrate două dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi coruperea alegătorilor în cadrul cărora se efectuează cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a anunţat IPJ Mureş.

Nouă dintre sesizări nu s-au confirmat. De asemenea, din 56 de notificări prin Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot, 44 nu s-au confirmat, iar 12 sunt în curs de verificare, au precizat polițiștii, citați de Agerpres.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentEXIT POLL alegeri locale 2020. Datele oficiale, făcute publice. AVANGARDE, răsturnare de situație: cum se schimbă IERARHIA la vot. Tu decizi!
Articolul următorULTIMA ORĂ: Ministerul de Interne cere prelungirea procesului de votare după ora 21.00 DOCUMENT