În cel mult 60 de zile, locuitorii din zonele de salubrizare 1, 4 și 7, respectiv din zonele din jurul localităților Sânpaul, Reghin și Râciu vor avea posibilitatea colectării selective a deșeurilor. Cei din zona 2, în care este inclus și municipiul Tîrgu-Mureș, au de așteptat încă cel puțin până în mijlocul verii pubelele pentru deșeurile reciclabile, scrie Agenda de Mureș.

Directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Ecolect Mureș, Tóth Andrea, a declarat că miercuri au fost semnate contractele cu firma care a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor la Depozitul Ecologic de la Sânpaul. „Firma care a câștigat licitația are o perioadă de mobilizare de 60 de zile, în această perioadă, care se calculează începând de joi, trebuie să facă toate demersurile pentru a începe operarea conform Caietului de Sarcini”, a declarat Tóth Andrea pentru Agenda de Mureș. Contractele au fost semnate pentru o perioadă de cinci ani în cazul zonei Sânpaul, respectiv opt ani pentru celelalte două zone.

În ceea ce privește zona 2, din care face parte și municipiul Târgu-Mureș, directorul executiv al ADI Ecolect Mureș a declarat că perioada de execuție a contractului va fi de 5 ani, deșeurile colectate selectiv de aici (hârtie-carton, plasti-metal, sticlă) vor fi transportate la Stația de Sortare Cristești, vor fi sortate și valorificate, iar deșeurile reziduale colectate vor fi transportate la Stația de Transfer de la Cristești, de unde vor fi transportate în containere la Stația de Tratare Mecano Biologică (TMB) Sânpaul, în timp ce deșeurile biodegradabile colectate din municipiul Tîrgu-Mureș vor fi transportate la Stația de Compostare de la Cristești. „În cadrul procedurii de licitație au fost depuse trei oferte, comisia de evaluare este în faza de evaluare a ofertelor tehnice. Data estimată a semnării contractului este a doua parte a lunii aprilie”, a conchis Tóth Andrea.

În aceste condiții, colectarea selectivă a deșeurilor, La Târgu-Mureș, ar urma să înceapă, cel mai probabil, la sfârșitul lunii iunie.

sursa: Agenda de Mureș

Articolul precedentKlaus Iohannis felicită UMFST Târgu Mureș pentru filiala de la Hamburg
Articolul următorASTĂZI: Percheziții la Solovăstru! 4 persoane reținute