În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pun în aplicare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, la locuințele mai multor persoane care fac obiectul cercetării în cadrul unor dosare penale ce vizează operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

La data de 30 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea procurilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Târgu Mureș, Târnăveni și Luduș, efectuează 49 de percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuințele mai multor persoane, bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada octombrie – decembrie, persoanele bănuite ar fi achiziționat din mediul online, articole pirotehnice, interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora sau pentru uzul propriu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

La activități participă și polițiști din cadrul inspectoratului, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, specialiști criminaliști, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

Reamintim că la nivel național, Poliția Română desfășoară în această perioadă acțiunea „Foc de Artificii 2020/2021”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBilanț coronavirus 30 decembrie: 4.875 de cazuri noi și 127 de decese
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18:00 – De ce a ajuns Vlad Cosma denunțător la unitatea de elită DNA Ploiești