Marele campion al automobilismului românesc, Titi Aur, consideră investiția de la Transilvania Motor Ring ca una absolut necesară pentru dezvoltarea sporturilor cu motor, dar și că astfel de circuite ar trebui să existe în cât mai multe locuri din țară.

”În primul rând cred că este o realizare extraordinară, un lucru care lipsea din România. În România este practic primul circuit adevărat, cu toate condițiile de motorsport adevărat. Mai există și alte locații, amintesc Adâncata și circuitul pe care îl am eu, dar acela este doar pentru a face  școală. Acesta este un circuit veritabil, un circuit care lipsea din peisajul automobilistic românesc și cred că nu poate fi decât de bun augur că s-a făcut acest lucru. Eu am parcurs circuitul, este interesant, are și diferențe de nivel, lucru care îi dă o particularitate, este ceva special pentru România mai ales, este un circuit care teoretic ar trebui să facă multe lucru bune în automobilismul sportiv, dar nu în ultimă instanță este un loc unde se pot ”juca”, să-și descarce adrenalina tinerii, tineri care altfel gonesc pe șosele și fac accidente au acum un loc unde să vină, într-un cadru organizat. Cred că acesta poate fi adevăratul mare câștig pentru societate iar pentru cei cu adevărat pasionați de motor sport nu este decât un loc pentru curse. Pe lângă curse, se pot organiza tot felul de școlarizări, teste cu mașini, team building”, a declarat Titi Aur.

„Sunt apropiat de orașul Tîrgu Mureș și cunosc povestea acestui circuit, mi se pare o investiție extraordinară și cred că este un lucru foarte bun pentru acest județ. Sunt convins că în această zonă se va dezvolta foarte mult sportul cu motor”, consideră și titratul pilot, Mihai Leu.

În cadrul Complexului, pista are o lungime de 3.708 m, având lățimea cuprinsă între 11-14 m iar clădirile administrative asigură facilitățile necesare desfășurării de evenimente de profil. De asemenea, există 11 boxe pentru concurenți și două grupuri sanitare și șase birouri și camere de lucru pentru echipe. Tribuna are o capacitate de 1428 de locuri.

 

 

Articolul precedentMii de oameni la inaugurarea Transilvania Motor Ring
Articolul următorACCIDENTUL DIN TURBINĂ. Mesaje de rămas bun pentru Cosmin Romonți.