Instituția Prefectului – județul Mureș a emis ordinele de încetare a mandatelor consilierilor locali Vasile Miculi, Dumitru Matei, Călin Moldovan, Radu Liviu Todoran și Pavel Dumitru.

Conform ordinelor de prefect, “se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatelor de consilieri local în cadrul Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș și se declară vacante locurile acestora în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș”.

Într-o informare de presă, organizația PNL Târgu Mureș amintește că „ordinele de prefect vin în urma sesizării Instituției Prefectului de către Partidului Național Liberal, în legătură cu excluderea din partid a consilieri locali amintiți.”

Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș consideră că “astăzi se încheie o perioadă tristă în politica mureșeană.  Jocul dublu, votul în interesul personal sau al unor grupuri și grupulețe, iese, în mod oficial, din practica aleșilor locali ai Partidului Național Liberal. Foștii consilieri locali aleși pe listele PNL Târgu Mureș nu mai reprezintă, de multă vreme, poziția Partidului Național Liberal. Opțiunea lor pentru îndatorarea inutilă a generațiilor viitoare de târgumureșeni a fost capătul unei prea lungi perioade de toleranță politică. Viitorii consilieri liberali vor aduce în dezbaterea publică și a Consiliului Local initiative și proiecte care vor fi gândite exclusiv în interesul cetățenilor și împreună cu aceștia”, spune Chirteș.

La rândul său, Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș a declarat: “Începând de astăzi, municipiul Târgu Mureș va fi condus din clădirea și sub autoritatea Consiliului Local și nu dintr-o autobază de transport. Încrederea a 21,19% dintre târgumureșeni în Partidul Național Liberal, manifestată prin votul acestora la cele mai recente  alegeri locale, se va regăsi în revenirea Partidului Național Liberal  în Consiliul Local Municipal, pentru promovarea proiectelor cu adevărat importante pentru cetățeni. Îi asigur pe târgumureșeni că PNL va respecta mandatul primit la alegerile locale și că viitorii consilieri liberali vor acționa strict în interesul cetățenilor, cu maximă transparență și cu respectarea strictă a legii”.

sursa foto: zi-de-zi.ro

Articolul precedentBUCURIE PENTRU TEO. Un copil deosebit, de 3 ani, are nevoie de ajutorul nostru
Articolul următorMÂINE: Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó vine la Târgu Mureș