O serie de echipamente medicale performante au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în anul 202, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la 31.625.000 lei, informează reprezentanții unității medicale mureșene. 

 

Astfel, 5 incubatoare deschise performante au ajuns la Secţia Clinică Neonatologie, unde au fost instalate şi sunt în stare de funcţionare; un Angiograf biplan pentru procedură intervenţională cardiovasculară care va fi instalat la Secţia Clinică Cardiologie; un Sistem angiograf biplan pentru tratamentul patologiilor neurovasculare şi radiologie intervenţională va funcţiona în cadrul Compartimentului de Radiologie Intervenţională, valoarea totală a echipamentelor fiind 24.925 mii lei.

 

În locaţiile unde vor fi instalate cele două angiografe, în prezent se fac lucrări de amenajare. Angiografele au fost livrate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi urmează a fi instalate până la începutul lunii decembrie 2021.

 

În luna noiembrie a anului 2021, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 6.673 mii lei suma alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Aceste fonduri au fost destinate pentru achiziţionarea unui Microscop prevăzut cu 5 capete, Unitate mobilă de aspiraţie şi decontaminare şi Pompă electrică de îmbălsămare în carcasă metalică  pentru Serviciul Anatomie Patologică, suma totală fiind de 248 mii lei; diferenţa de 6425 mii lei a fost destinată pentru achiziţionarea a 3 aparate de radiologie mobile şi 6 Sterilizatoare cu aburi cu capacitate de 460 litri, 80 litri şi 40 de litri (câte două din fiecare).

 

“Echipamentele de înaltă performanţă nou achiziţionate vin atât în sprijinul personalului medical, cât mai ales al pacienţilor, principalii beneficiari ai acestora. Practic, aceste echipamente de înaltă performanţă vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi la exercitarea unui act medical de calitate superioară”, a declarat Ec. Mariana CERNAT, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Astfel, investiţiile în aparatură medicală ale actualei echipe de management al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș vor contribui la efectuarea unui act medical de cea mai înaltă calitate, creșterea satisfacției pacienților şi siguranței actului medical.

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBilanț coronavirus 19 noiembrie: numărul de cazuri noi, în scădere. Câte decese au fost anunțate oficial
Articolul următorLudovic Orban iese la atac: se construiește „monstruoasa coaliție” pentru viitorul lui Iohannis – Culisele statului paralel, duminică, ora 21:00