Primăria Municipiului Târgu Mureș a lansat platforma https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/ ce oferă târgumureșenilor posibilitatea să se implica activ și direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

 
 
Potrivit municipalității târgumureșene, până în data de 22 ianuarie, toți cei care doresc pot depune proiecte pe următoarele axe:
1. Alei, trotuare și zone pietonale
2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
3. Spații verzi și locuri de joacă
4. Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public, etc.)
5. Infrastructură educațională și culturală
6. Orașul digital.
 
Analiza proiectelor depuse se va face în perioada 24 ianuarie – 13 februarie, urmând ca în perioada următoare acestea să fie supuse votului publicului. Votul va avea loc în două etape distincte, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi vor fi cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.
„Este pentru prima dată când municipalitatea își dorește și reușeste să devină un partener activ și direct în relația cu contribuabilul, prin încurajarea transparenței cheltuirii banului public și susținerea ideilor societății civile în luarea deciziilor care privesc îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local”, transmite conducerea Primăriei Târgu Mureș.
Pentru toate detaliile privind modalitățile de depunere a proiectelor și alte infomații de interes, cetățenii interesați pot accesa următorul link: https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/ .
 
Pagina este disponibilă, în prezent, doar în limba română.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentMedicul Octavian Jurma: ”Valul 5 a sosit în România cu două săptămâni mai repede”
Articolul următorUniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”: Holocaustul este un adevăr dureros care nu poate fi negat sau minimizat