Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Mureș.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 29 iulie a.c., au participat 140 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 25 de acțiuni punctuale și au fost verificate 210 societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Au fost legitimate peste 720 de persoane și verificate 82 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei, astfel:

– 10 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

– 2 pentru fapte de natura economica in context Covid 19, in valoare de 10.000 de lei;

– 12 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 3.200 de lei;