Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. 
 
La activităţi au participat peste 205 forţe de ordine, fiind verificate peste 265 de societăți comerciale, precum şi 185 de mijloace de transport persoane și totodată legitimate peste 1355 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.550 de lei, astfel:

– 295 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

-1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedent100% TU DECIZI! Sebastian Moise, deputatul intermediar de terenuri de la PMP
Articolul următorFOTO Pompierii din Toplița au intervenit la un incendiu de proporții din Mureș