Prevenirea delicvenței juvenile, a victimizării minorilor, formarea tinerei generații în spiritul respectării legii constituie o prioritate permanentă pentru polițiștii mureșeni. În această perioadă, polițiștii participă la întâlniri cu copiii care se bucură de vacanță în taberele organizate în județul Mureș.

 

În acest context, miercuri, 13 iulie , polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și Postului de Poliție Comunal Ibănești au realizat activități informativ-preventive în cadrul Centrului de tineret și vacanță Zimți, din localitatea Ibănești.

Activitatea a vizat informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc pentru aceștia.

Astfel, în cadrul acestei întâlniri, polițiștii au subliniat, prin joc și interacțiune, importanța respectării regulilor de comportament, a celor rutiere, dar și a folosirii în siguranță a internetului și a prevenirii victimizării minorilor prin dispariții.

Totodată, polițiștii le-au  vorbit copiilor mai mari despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra organismului, dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, fiindu-le puși la dispoziție și ochelarii simulatori, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine efectele consumului de droguri sau alcool.

De la întâlnire nu a lipsit nici Sophie, câinele polițist folosit în activitatea de patrulare, care, împreună cu conducătorul lor, au făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor.

De asemenea, polițiștii  criminaliștii i-au amprentat pe cei mici, fiindu-le ulterior prezentată și  autospeciala de poliție.

Până la sfârșitul vacanței de vară, poliţiştii vor continua să desfăşoare activităţi de informare şi în alte locuri de agrement sau de petrecere a timpului liber din judeţ.

 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentRealitatea Plus susține și respectă dreptul la opinie al tuturor cetățenilor români. Precizări importante de presă în cazul Cristian Rizea – Emilia Șercan
Articolul următorIncendiu la un autoturism, în Bogata