Pentru a doua zi consecutiv, autoritățile de ordine publică acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare. Scopul este asigurarea siguranței cetățeanului și a integrității infrastructurii critice. Sunt vizate mai multe obiective economice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

Peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

La acțiune participă și reprezențanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.

Articolul precedentAcțiune în forță a polițiștilor mureșeni: lemn confiscat, amenzi și dosare penale
Articolul următorDupă ce a pierdut alegerile în Mureș, Kelemen Hunor spune că va vota cu Klaus Iohannis