​Președintele a promulgat Legea pentru aprobarea aplicării programului „O familie, o casă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 129/2020 pentru”, modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „O familie, o casă”, informează Administraţia Prezidenţială.

Programul „Noua Casă” diferenţiază locuinţele în funcţie de preţ în contextul cerinţelor legate de categoria locuinţei, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

– cu un preţ de maxim 70.000 Euro – majoritatea locuinţelor achiziţionate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.

– cu un preţ cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro – locuinţe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Beneficiarii programului vor trebui să îndeplinească în plus şi condițiile de eligibilitate cerute de banca cu care au decis să lucreze.

Programul permite şi achiziţionarea unor proprietăţi cu valori ce depăşesc 70.000/140.000 euro cu condiţia achitării diferenţei din surse proprii.

Articolul precedentRăsturnare de situație în evoluția pandemiei de COVID-19 – Ce a decis OMS după doi ani de alertă sanitară
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Polițiști de frontieră, specialiști în imobiliare. Ce salarii au ofițerii de la graniță