În luna august a anului 2018, Autoritatea Națională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi a transmis Consiliului Județean Mureș o informare cu privire la intenția sa de a accesa fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Capital Uman, în scopul înființării unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate prin crearea, în fiecare județ, de servicii sociale destinate victimelor violenţei domestice.

Durata de implementare a proiectului este de 48 luni. Bugetul total al proiectului este de 51.080.375,72 lei, din care 1.137.174,76 lei revine DGASPC Mureș în calitate de partener. Contribuția proprie care trebuie asigurată este de 22.743,50 lei, reprezentând 0,045% din valoarea totală a proiectului.

În data de 4 martie, Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi a comunicat faptul că proiectul a fost declarat câștigător și a fost semnat contractul de finanțare al acestuia. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a propus aprobarea parteneriatului dintre Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, în scopul implementării proiectului “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

Implementarea acestui proiect va conduce la dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale oferite în județul Mureș, precum și la respectarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a atribuțiilor prevăzute de lege în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice. Plenul Consiliului Județean a adoptat cu unanimitate hotărârea privind aprobarea documentului.

Articolul precedentConsilierii județeni au aprobat călătoriile în timp de la Călugăreni
Articolul următorÎn județul Mureș mai trăiesc aproximativ 140 de veterani