Escrocheriile cu mașini vechi de cusut sunt din nou ”la modă” ! Atenţie la cazurile de escrocherie prin metoda ”mașina de cusut”, în urma cărora tot mai multe persoane de bună credință ajung să piardă sume importante de bani. Vechea metodă de înşelăciune cu maşinile de cusut Singer a reapărut în judeţul Mureş!

Practic, mașinile vechi de cusut sunt folosite de escroci în tentativa de a obține sume importante de bani de pe urma credulilor. 

ATENŢIE! nu răspundeţi anunțurilor de mică publicitate de genul: „Achiziţionăm maşini de cusut, originale, autentice din gama : SINGER. Oferim între 60.000 – 70.000 de euro.  Telefon………. „

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de escroci, vă vom prezenta un posibil scenariu, practic cum s-ar putea derula „negocierile”. 

Totul pleacă de la simple anunţuri, lipite pe stâlpi de electricitate şi în scări de bloc, unde se spune că se oferă o sumă foarte mare în schimbul unei maşini de cusut marca Singer.

Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. Însă, când sună la numărul de telefon afişat, oamenii află că suma fabuloasă o vor primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătoare (şi chiar indică o persoană cu care poate face această tranzacţie) sau doar dacă proprietarul maşinii de cusut deţine certificatul de autenticitate al acesteia (în caz contrar, pun la dispoziţie contactul unei persoane, care în schimbul unei sume însemnate de bani, emite un astfel de certificat)

O dată tranzacţia făcută, persoanele nu mai răspund la telefon, iar păgubiţii se aleg fie cu două maşini de cusut, fie cu un certificat de autenticitate fără valoare şi cu banii cheltuiţi.

Articolul precedentRectorul UMFST: „Am încercat să contribuim la creșterea României”
Articolul următorPROIECT: 38 de autobuze ecologice, la Tîrgu Mureș