Consilierii locali din Tîrgu Mureș au aprobat, în unanimitate, studiul de oportunitate pentru proiectul de achiziționare a 38 de autobuze ecologice pentru transportul public de călători al municipiului.

Valoarea totală estimată a acestui proiect, pentru care se va cere finanțare europeană, pe Axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, se ridică la aproape 104 milioane de lei, cu TVA inclus. Prețul pentru un autobuz ecologic depășește, astfel, 2,7 milioane de lei.

Necesarul de autobuze de care are nevoie Tîrgu Mureșul se ridică la 143 de unități. Pentru satisfacerea nevoii legate de transportul public local, s-a propus păstrarea a doar 20 de autobuze din parcul actual al operatorului de transport public local, achiziționate în 2015-2017, ca rezervă, achiziția a 26 de autobuze Diesel (procedură depusă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice), alături de depunerea unei cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 47 de autobuze electrice, pe lângă cele 38 de autobuze ecologice care ar urma să fie cumpărate din fonduri europene.

Articolul precedentATENȚIE! Escrocii pretind că achiziționează mașini de cusut Singer
Articolul următorTÎRGU MUREȘ: Se deschid porțile pentru colindători