Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, împreună cu structurile jandarmeriei, polițiști locali mureșeni şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

Astfel, în perioada 1-3 mai, se acționează cu efective mărite.Peste 770 de polițiști mureșeni, alături de care vor acționa jandarmi, dar și polițiști locali și militari, vor fi în stradă.

IPJ Mureș transmite că “anul acesta, toţi trebuie să abordăm diferit această zi de 1 mai, să respectăm distanţarea socială, Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă. Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.”

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.