Un bărbat din județul Mureș a fost pus sub control judiciar,  după ce ar fi falsificat mai multe adeverințe medicale, care au fost folosite de alte persoane la angajare. În urma a trei percheziții domiciliare efectuate de polițiștii mureșeni, săptămâna trecută, au fost descoperite mai multe ștampile și înscrisuri, dar și un pistol letal, deținut ilegal.

 

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș au efectuat 3 percheziții domiciliare, la data de 27 mai, într-un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

 Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, la domiciliul persoanei bănuite de comiterea faptelor, precum și la alte două locații, din județul Mureș.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2018, un bărbat de 46 de ani din Sovata ar fi falsificat adeverințe medicale și fișe de aptitudini, specifice medicinei muncii, prin aplicarea unor parafe și semnături false.

Ulterior, documentele în cauză ar fi fost utilizate de alte persoane, la angajare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri și ștampile, fără amprentă, posibil a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și un pistol letal, cu 7 cartușe, deținute în afara cadrului legal și fără documente specifice.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, față de cel în cauză, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, iar, ulterior, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

 

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentRAPORT ANSVSA: Din focarul de gripă aviară de la Ungheni au fost vândute păsări în peste 2.200 de gospodării din Mureș și 65 în alte 9 județe! Au fost descoperite încă 5 focare în două județe
Articolul următorParlamentarii, ȘOCAȚI de traiul românilor – cum s-ar descurca dacă ar avea salariul minim pe economie