Un bărbat din Târgu Mureș a fost reținut de polițiști, luni, din cauză că nu a respectat ordinul de protecție provizoriu dispus împotriva sa de către polițiști, săptămâna trecută, când și-a amenințat fosta concubină cu acte de violență și i-a distrus acesteia un perete al casei. Deși nu avea voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de femeie, bărbatul a șicanat-o în trafic și a ameințat-o din nou cu acte de violență.  

 

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Band au identificat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat din Târgu Mureș, bănuit de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

„În fapt, la data de 13 septembrie, polițiști ai Secției de Poliție Rurală nr. 2 Band au fost sesizați prin Apel 112, de către o femeie, din comuna Pănet, cu privire la faptul că este urmărită și amenințată cu acte de violență de către fostul concubin.

În urma activităților efectuate, polițiștii l-au depistat pe bărbatul, de 45 de ani, din cercetări reieșind faptul că, acesta ar fi șicanat-o în trafic și i-ar fi adresat în mod repetat amenințări cu acte de violență, deși avea obligația de a păstra o distanță de minim 100 m față de aceasta.

Măsura a fost instituită prin ordinul de protecţie provizoriu, emis de polițiști la data de 08 septembrie, când a fost întocmit un dosar penal pentru savârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere, ca urmare a faptului că, bărbatul i-ar fi adresat femeii în cauză, amenințări cu acte de violență și i-ar fi distrus un perete al imobilului unde locuiește”, a transmis Emanuela Farcaș, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

În baza probatoriului administrat, la data de 13 septembrie, polițiștii au dispus faţă de bărbat, măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție provizoriu, amenințare și distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures