Un bărbat din Târgu Mureș a fost reținut miercuri, de polițiști, pentru furt calificat. Oamenii legii au desfășurat patru percheziții domiciliare. Mureșeanul este bănuit că în toamna anului trecut ar fi pătruns prin efracție în incinta unei școli din Târgu Mureș, de unde ar fi furat mai multe tablete, în valoare de circa 8.000 lei.

 

Potrivit IPJ Mureș, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au identificat un bărbat din localitate, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, în urma a patru percheziții domiciliare efectuate în această dimineață.

„La data de 26 mai, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în municipiul Târgu Mureş, la locuința unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, precum și la alte locații de interes operativ.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în cursul lunii octombrie 2020, cel în cauză, de 54 ani, din Târgu Mureș, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei unități de învățământ din  Târgu Mureş, de unde ar fi sustras 9 tablete, cauzând un prejudiciu de aproximativ 8.000 de leiȚ, transmite IPJ Mureș.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au identificat două tablete susceptibile a proveni din comiterea faptei, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea probării întregii activități infracționale.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I ” Târgu Mureș.

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentFlorin Cîțu a prezentat PNRR în Parlament: „Dacă nu finalizăm proiectele, pierdem BANII. Acest plan nu înseamnă reducerea veniturilor și a pensiilor” – VIDEO
Articolul următorCulisele statului paralel | C. P. Tăriceanu, premierul ”inimă zburdalnică”. Dezvăluiri despre bilețelul roz și evoluția sa politică