Bărbatul din Mureș, care a fost reținut, miercuri, de către polițiștii din Bistrița-Năsăud, după ce a încercat să răpească o fetiță de 12 ani din comuna Nimigea, a fost pus sub control judiciar de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud. 

 

„Parchetul de pe lângă Judecatoria Năsăud a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile fața de bărbatul de 41 de ani, din județul Mureș, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal”, a anunțat comisarul șef Felix Mora, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Ieri, într-un comunicat, IPJ Bistrița-Năsăud anunța că bărbatul a fost reținut și că astăzi va fi prezentat procurorului „cu propunere de punere in mișcare a acțiunii penale și ulterior instanței de judecata cu propunere de arestare preventivă”. Cu toate acestea, magistrații de la parchetul năsăudean nu și-au însușit propunerea polițiștilor, aplicând bărbatului din Mureș măsura controlului judiciar.

 Reamintim că, un bărbat din comuna Nimigea de Jos a sesizat Poliția despre faptul că fiica sa, în vârstă de 12 ani, ar fi fost abordată de o persoană necunoscută care i-ar fi solicitat să se urce cu el în mașină. Minora a refuzat să dea curs solicitării. Polițiștii s-au sesizat pentru infracțiunea de tentativă la lipsirea de libertate în mod ilegal și au efectuate cercetări în vederea identificării autorului. Acesta a fost depistat miercuri seara, la circa 40 km de Nimigea, în comuna Romuli și a fost reținut de oamenii legii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, procurorii efectuează cercetări ” față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal”

„În data de 07.10.2020, în jurul orelor 07.40, în timp ce inculpatul se deplasa în interes de serviciu la volanul unui autoturism marca Hyunday, de culoare albă, pe raza unei localități din județul Bistrița-Năsăud, a abordat pe o persoană vătămată minoră, în vârstă de 12 ani, care se deplasa pe drumul public către școală, invitând-o pe minoră să se apropie de mașină pe motiv că «vrea să îi arate ceva», oar la refuzul acesteia, inculpatul și-a scos mâna pe geamul portierei, a prins-o pe minoră de ghizdan, trăgând-o spre mașină, cu intenția de a o introduce pe aceasta în interior. Minora a reușit să se smulgă din mâinile inculpatului, fugind pe drumul public și strigând după ajutor, motiv perntru care inculpatul a demarat în trombă, continuându-și deplasarea spre orașul Borșa.

Menționăm faptul că la fața locului nu a fost necesară intervenția unui echipaj medical întrucât minora nu a prezentat urme de violență”, se arată în comunicatul Parchetului năsăudean.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a recunoscut în parte săvârșirea faptei susținând că a dorit să îi arate fetiței cum se masturbează.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentNOU RECORD de infectări: 3.130! 44 de pacienți au decedat, iar alți 607 sunt internați în terapie intensivă! Vezi situația în județul tău
Articolul următorPeste 140 de participanți la trafic, sancționați de polițiștii bihoreni