În cursul zilei de ieri, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Poliția orașului Luduș au reţinut, pentru 24 de ore, două femei, din Luduș, bănuite de şantaj. Ulterior, acestea au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Polițiștii de investigații criminale ai Poliției orașului Luduș, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, efectuează cercetări într-un dosar penal de șantaj.

La data de 29 martie, în urma activităţilor desfășurate, au fost identificate patru femei, cu vârste cuprinse între 15 și 45 ani, toate din Luduș, bănuite de șantaj.

În perioada iulie 2020 – februarie 2021, în urma unor vizite la domiciliul unui bărbat, de 81 de ani, din Luduș, una dintre persoanele bănuite ar fi realizat mai multe fotografii cu acesta, în ipostaze compromițătoare, iar, ulterior, femeile l-ar fi şantajat pe bărbat cu divulgarea imaginilor și i-ar fi solicitat diverse sume de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 250.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, la data de 29 martie, faţă de două dintre femei, polițiștii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de astăzi, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acestora.

În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, în vederea probării întregii activități infracționale.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBilanț coronavirus 30 martie. Cifre oficiale – 6.204 cazuri noi, 175 de decese. Un nou RECORD la ATI
Articolul următorBărbat găsit mort într-o casă din Târgu Mureş! Acesta s-ar fi împuşcat