Curtea Veche Publishing va asteapta la Bookfest Tirgu-Mures ca sa aflati cum arata cealalata parte a povestii. Sambata, 21 septembrie 2019, de la ora 13:00, Traian Berbeceanu isi lanseaza bestsellerul „Radiografia unei marsavii judiciare”, ce cuprinde memoriile recente ale unui politist angajat in lupta impotriva crimei organizate din Romania.

Din functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trait evenimente care merita consemnate de istoria contemporana si care constituie o marturie asumata in totalitate de catre autor.

Evenimentul va avea loc la Teatrul National Tirgu-Mures. Acesta va fi urmat de o sesiune de autografe alaturi de un alt renumit politist si autor – Marian Godina. Intrarea va fi libera.

„Intre copertile acestei carti va sunt dezvaluite modalitatile perfide si ilegale prin care reprezentanti ai unor institutii judiciare si-au dat mana cu lideri ai crimei organizate, sprijiniti fiind de lucratori ai serviciilor de informatii, urmarind inculparea mea cu orice pret pentru fapte imaginare si inlaturarea mea de la conducerea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Toate aceste actiuni au fost generate de teama ca, impreuna cu echipa mea, obtinusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze in care fusesera anterior cercetati ori la initierea unor cercetari disciplinare”, spune Traian Berbeceanu despre volum.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, care are competenta in judetele Alba, Hunedoara si Sibiu, din anul 2005 pana in 2011. In 2007 a primit distinctia de politist al anului in Romania pentru destructurarea unei grupari specializate in furt de fier vechi din judetul Hunedoara, denumita „Hidra”. Un numar de 49 de persoane au fost atunci trimise in judecata pentru activitati de furt de fier vechi in valoare de milioane de euro din zona industriala a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat in fiecare an primul loc pe tara in competitia cu structurile similare. Supranumit „Comisarul Cattani”, Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuti politisti din Romania, recunoscut pentru integritate si eficienta.

„Cartea lui Traian Berbeceanu, pe care v-o recomand din toata inima, dupa ce o veti citi, veti intelege cu ce se ocupa un politist adevarat, ce cazuri rezolva, cum le rezolva si la ce nivel se implica, pentru a sfarsi mai apoi arestat si cu o cariera ruinata de niste ticalosi care, cel mai probabil, dupa ce au fost condamnati la inchisoare cu condamnare in prima instanta, vor scapa din cauza deciziei CCR, prin aceea ca faptele lor se vor prescrie pana la rejudecare. Si mai important, veti intelege cum arata profilul unui adevarat ministru de interne.”, a declarat Marian Godina despre carte pe pagina lui de Facebook.

Ii veti putea cunoaste atat pe Traian Berbeceanu cat si pe Marian Godina in cadrul unei sesiuni de autografe comune care va incepe la ora 14:00. Cartea lui Marian Godina, „Flash-uri din sens opus”, este volumul sau de debut, prin care trece de la uniforma la condei, devenind autor cu acte in regula. O carte actuala si amuzanta: momente din viata de zi cu zi in care deseori te regasesti, povestiri cu talc, personaje savuroase si memorabile intalnite in trafic, limbaj autentic presarat cu (auto)ironie si umor cat cuprinde.

Volumele „Radiografia unei marsavii judiciare” si „Flash-uri din sens opus” vor putea fi achizitionate in cadrul Salonului de Carte Bookfest Tirgu-Mures, ori de pe curteaveche.ro

Articolul precedentTrei diplomați europeni au inaugurat Muzeul Claudiei Rhédey din Sângeorgiu de Pădure
Articolul următorDe la 1 ianuarie: Personalul civil din echipajele mixte SMURD trece la ISU Mureș.