Zsolt Semjén viceprim-ministrul ungar responsabil pentru politici naţionale, problemele cultelor şi naţionalităţilor a declarat, în ceea ce priveşte criticile aduse de ambasadorul României la Budapesta programului de dezvoltare economică, că s-a ajuns la un acord verbal punctual cu partea română, iar negocierile au fost conduse de Hunor Kelemen, preşedintele UDMR.

Acest acord este considerat ca fiind în vigoare, a declarat Zsolt Semjén, care a atras atenţia asupra faptului că persoanele şi capitalul pot circula liber în interiorul Uniunii.

În ce priveşte Liceul romano-catolic din Târgu Mureş, păoliticianul maghiar a declarat că UDMR primeşte tot sprijinul din partea guvernului ungar, iar la rândul său şi el personal a făcut demersurile necesare la Vatican.

În ceea ce priveşte situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (UMF), acesta a declarat că decizia trebuie luată parţial de UMF, şi parţial de UDMR.

Până când aceştia declară că sunt dispuşi să lupte, guvernul ungar le oferă tot sprijinul. În cazul în care situaţia va deveni lipsită de speranţă, se va lua în calcul înfiinţarea unei facultăţi de medicină şi farmacie în cadrul Universităţii Sapientia, a precizat viceprim-ministrul ungar responsabil pentru politici naţionale, problemele cultelor şi naţionalităţilor.

sursa: MTI