A fost actualizată lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Grecia a in trat în zona roșie din cauza ratei mare de infectare cu Covid-19.

Persoane care vin din Grecia nu intră în carantină la sosirea în România dacă sunt vaccinate.

 „Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat(…)Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, a transmis, joi, CNSU.  

Noile reguli se aplică de la 1 august.

„Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

Au intrat în zona roșie:

Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

Au intrat în zona galbenă:

  • din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
  • din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

Au intrat în zona verde:

Oman, Paraguay şi Uruguay.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentÎnfrângere rușinoasă în prima instanță pentru DNA, în dosarul finanțării clubului de fotbal ASA! Toți inculpații, în frunte cu fostul primar de Târgu Mureș, Dorin Florea, ACHITAȚI
Articolul următor153 cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore. Situaţia din fiecare judeţ