Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Târgu Mureș a redus termenul de eliberare a cărților de identitate la 48 de ore, deși termenul legal prevede un maxim de 45 de zile. Pentru motive temeinic justificate, termenul de eliberare poate fi redus, chiar sub 48 de ore, fără a se percepe taxă pentru această facilitate.

Reducerea este valabilă pentru situațiile în care nu se impun verificări suplimentare.

De asemenea, pentru cărţile de identitate provizorii şi pentru stabilirea reşedinţei, cu excepţia cazurilor care necesită verificări suplimentare, termenul de eliberare este, de asemenea, de 24 de ore.

De aceste facilităţi beneficiază și locuitorii celor 17 localități mureşene arondate, respectiv: Band, Băla, Ceuaşu de Câmpie, Corunca, Crăciuneşti, Cristeşti, Ernei, Glodeni, Gorneşti, Grebenişu de Câmpie, Hodoşa, Livezeni, Mădăraş, Pănet, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sântana de Mureş.

Eliberarea acestor documente se realizează cu operativitate prin intermediul celor 5 ghișee de preluări de acte, respectiv ghiseul de informații și eliberări de acte de identitate.

Totodată, cetăţenii au posibilitatea facilă  a programării online la Ghişeul de primiri de documente, accesând pagina de internet www. tirgumures.ro.

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Consiliul Local discută gratuitatea la transportul public
Articolul următorCirculație în condiții de iarnă. Urmează COD GALBEN