Ceremonia dedicată Zilei Naționale a României se va desfășura fără prezența publicului în acest an, la Târgu Mureș. Având în vedere perioada dificilă provocată de pandemia de coronavirus și prevederile legale în vigoare, ceremonia din acest an se va desfășura numai în municipiul Târgu Mureș, cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane, fără prezența publicului, a transmis Instituția Prefectului Mureș.

 

 

,,Deși anul acesta ne vor lipsi defilările militarilor, prezentarea tehnicii și armamentului din dotarea forțelor de ordine, dar și bucuria întâlnirii cu toți cei care luau parte până acum la sărbătorirea Zilei Naționale a României, avem nevoie, mai mult ca oricând, să fim solidari pentru binele comun. Vă îndemn ca anul acesta să fiți uniți în gând și spirit, pentru a dovedi că o națiune puternică poate depăși provocarea adusă de pandemia de coronavirus. Chiar dacă nu vom putea sărbători împreună, în piețele publice, acest moment, am convingerea că vom fi uniți de același gând: să facem un sacrificiu în prezent pentru a avea un viitor bun”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Ceremonia restrânsă dedicată Zilei Naționale a României va avea loc marți, 1 decembrie 2020, de la ora 11.45, în Piața Victoriei din municipiul Târgu Mureș. La fel ca în fiecare an, evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Garnizoana Târgu Mureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și al Consiliului Județean Mureș. În cadrul ceremoniei vor fi depuse coroane de flori de către un număr limitat de reprezentanți ai instituțiilor din județul Mureș.

Potrivit sursei citate, ceremonia nu se va încheia cu defilarea forțelor de ordine, așa cum eram cu toții obișnuiți în anii precedenți.

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentRomânia în Realitate, invitat: GABRIEL URECHE
Articolul următorBilanț coronavirus 27 noiembrie: 8.499 de cazui noi și 172 de decese