Solicitarea lui Chirteș vine în contextul apariției focarelor de pestă porcină africană în județele din sudul României. Senatorul PNL spune că Executivul a dat dovadă de ignoranță și incompetență crasă în gestionarea acestei situații și că măsurile de prevenție erau esențiale la o amenințare iminentă și trebuiau luate încă din 2016.
Chirteș a declarat că, “în momentul apariției focarului de infecție în Ucraina, nu se mai punea problema DACĂ ci CÂND problema va apărea și în România. Din cauza inacțiunii Guvernelor PSD din 2017 și 2018, interdicțiile de export a cărnii de porc vor cuprinde toată țara. Se impune obligatoriu și imediat demiterea ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, pentru neaplicarea măsurilor stipulate în Hotărârea nr. 830/2016 de aprobare a Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane”.
Senatorul liberal a cerut și demisia de îndată a președintelului ANSVSA, Geronimo Brănescu, “sub mandatul incompetent al căruia a fost descoperit pentru prima dată în România virusul Pestei Porcine Africane.” Cristian Chirteș  își motivează solicitările prin faptul că, după 12 ani în care România a avut interdicție la exportul de carne de porc, dezinteresul în prevenție al ANSVSA aruncă în faliment producătorii români de carne.

Articolul precedentConferința Națională de Cardiologie „CardioNET” de la Tîrgu Mureș – organizată în premieră sub auspiciile de Societății Române de Cardiologie și ale Societății Maghiare de Cardiologie
Articolul următorCo-președintele primului ONG înființat în România susține decizia lui Klaus Iohannis