Evenimentul științific a avut loc în perioada 4-7 iulie 2018 și a dezbătut noutățile în domeniul imagisticii cardiace, electrofiziologiei, sindroamelor coronariene acute şi noile ghiduri europene în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare.
Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, a fost transmis de conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis a arătat că această conferință reprezintă o verigă importantă și statornică în crearea de punți de legătură între medicină și cercetare științifică în domeniul cardiologiei din România și din Ungaria.
„Tîrgu Mureș este un centru de referință regional pentru tratamentul infarctului miocardic acut. Vorbim despre un model de bune practici și am certitudinea că acest model poate fi replicat atât la nivel național, în alte domenii ale sănătății, cât și la nivel internațional. Centrul medical Tîrgu Mureș reprezintă un model de profesionalism, oferind pacienților șansa de a beneficia de tratament la cele mai înalte standarde, crescând astfel rata de supraviețuire, iar tinerilor medici le oferă șansa dezvoltării profesionale într-un mediu cu adevărat performant”, a transmis președintele României.
La buna organizare a manifestării au contribuit și Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.

Articolul precedentMark-Christian Hermann a demisionat din Partidul Oamenilor Liberi (POL)
Articolul următorSenatorul PNL de Mureș, Cristian Chirteș, cere demisia ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu