Agenția Națională de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă, în cazul lui Constantin Daniel Movilă, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Răstolița.

În perioada 2012-2016, în timpul exercitării mandatului de consilier local, Movilă a votat în mod favorabil pentru adoptarea a 4 Hotărâri ale Consiliului Local, în temeiul cărora s-a încheiat un Contract de concesiune între mama persoanei evaluate și unitatea administrativ – teritorială, prin care i-a fost concesionată acesteia o pajiște în suprafață de 58 ha. 

Mama persoanei evaluate a accesat în campaniile 2014 și 2015 forme de sprijin de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mureș, în sumă totală de 211.823,24 lei.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Articolul precedentDosar penal pentru inscripția de pe strada Poștei
Articolul următorEXCLUSIV: Proiectele fostului director de cabinet al Președintelui Consiliului Județean Mureș