Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier Mureș, au desfășurat, miercuri, 11 mai, activități de educație rutieră la Grădinița cu Program Normal Valea Izvoarelor.

Scopul activității a fost formarea comportamentului rutier responsabil, în vederea cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul preșcolarilor.

Copii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului.

De asemenea, polițiștii le-au prezentat preșcolarilor, laboratorul mobil de educație rutieră din cadrul Serviciului Rutier, precum și autospecialele de poliție.

,,Permisul de bun pieton” primit din partea polițiștilor a reprezentat premiul pentru interesul pe care copii l-au manifestat în învățarea regulilor de circulație.

Prin astfel de activități, polițiștii își doresc responsabilizarea celor mici în ceea ce privește regulile de circulație, ca măsură pentru siguranța acestora, conștientizarea  importanței și respectării regulilor de circulație fiind un factor important, care, pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.

Imagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentPiedone, condamnat cu EXECUTARE! 11 ani de închisoare pentru un patron al clubului – Decizia definitivă în dosarul Colectiv
Articolul următorÎncepe noul program „Rabla” și „Rabla Plus” – Care sunt noutățile pentru cei care vor să-și cumpere mașini