Toate mobilitățile care se desfășoară către/dinspre UK și care încep înainte de 30 martie 2019 se vor desfășura în mod normal până la finalizarea acestora conform contractelor de finanțare încheiate cu participanții.

Comisia Europeană a adoptat un set final de propuneri de contingență în domeniile programului Erasmus+, coordonării în materie de asigurări sociale și bugetului UE.

Erasmus+ este unul dintre programele emblematice ale UE. La 30 martie, în cadrul programului Erasmus+, 14 000 de tineri din UE27 (inclusiv studenți, stagiari în învățământul superior și în învățământul profesional și tehnic, cursanți tineri și personal didactic) se vor afla în Regatul Unit și 7.000 de astfel de participanți din Regatul Unit se vor afla în UE27.

În cazul unui scenariu no deal, acești participanți nu ar fi putut să își încheie stagiul Erasmus+, fiind posibil să nu mai fie eligibili pentru a beneficia de granturi. Propunerea prezentată de Comisia Europeană vizează remedierea acestei situații, prin asigurarea faptului că, în cazul unui astfel de scenariu, studenții și stagiarii aflați în străinătate care participă la programul Erasmus+ la momentul retragerii Regatului Unit își pot finaliza studiile și pot primi în continuare finanțările sau granturile relevante.

Articolul precedentPosturi cu miză, la Primăria municipiului Târgu Mureș
Articolul următorFundația pentru SMURD: „Fii eroul eroilor tăi”