Demararea unui nou capitol al Programului de Dezvoltare Economică în Transilvania, finanţat de statul ungar, a fost anunţată  de Levente Magyar, secretar de stat responsabil de relaţia cu Parlamentul din cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, la Dumbrăvioara, în judeţul Mureş.

Secretarul de stat a anunţat că Fundaţia Pro Economica, ce derulează programul de dezvoltare economică în Transilvania, va anunţa în zilele următoare programul de subvenţii nerambursabile de minimis destinate județelor Mureș, Covasna și Harghita, prin care va fi creată cea mai mare investiţie agricolă concentrată din regiune.

“Cu sprijinul Ungariei, prin contribuţie proprie şi cu eventuale credite, cu toate acestea împreună, există toate şansele ca, în următorii doi ani, să se realizeze investiţii în valoare de
aproximativ 300 de milioane de euro în agricultura transilvană. Acest lucru poate schimba această regiune”, a declarat secretarul de stat.

Politicianul a declarat că fermierii care trăiesc din agricultură pot aplica pentru subvenţii nerambursabile în valoare de maxim 15.000 de euro pentru achiziţionarea de animale de
reproducţie, amenajare de plantaţii şi achiziţionarea de echipamente.

Târgul şi expoziţia “AGROmania” au fost organizate pentru prima dată de către Fundaţia Pro Economica şi Consiliul de Coordonare al Tineretului din judeţul Mureş. În cadrul evenimentului, fermierii se pot întâlni cu firmele care produc şi distribuie echipamente şi, în acelaşi timp, oferă agricultorilor posibilitatea de a participa la prezentări de specialitate.

sursa: MTI

 

Articolul precedentDosar penal la 19 ani, pentru conducere fără permis
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: program prelungit pentru eliberarea actelor de identitate, înainte de alegeri