ISU Mureș a organizat și desfășurat un exercițiu care a cuprins două situații tactice, una în teren și una în sistem virtual.

Situația tactică nr. 1 – în cazul unei scurgeri accidentale de hidrat de hidrazină (aceasta s-a desfășurat în teren cu forțe și mijloace pe platforma operatorului economic Dafcochim).

Situația tactică nr. 2 – după recepționarea mesajului RO-ALERT, câțiva cetățeni intră în panică și părăsesc în grabă locuințele, iar un cetățean a uitat nesupravegheat aragazul, producându-se o acumulare de gaze generând o explozie urmată de incendiu (acesta s-a desfășurat simulat în sistem virtual)

Obiectivele principale ale exercițiului au fost:

– antrenarea personalului de conducere în organizarea, pregătirea, coordonarea și desfășurarea exercițiului
– antrenarea cadrelor cu funcții de conducere și a celor care încadrează grupa operativă
– antrenarea personalului de serviciu din cadrul dispeceratului
– perfecționarea deprinderilor personalului pentru executarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență
– organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere a incendiilor, salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență

Mulțumim operatorului economic pentru colaborare și tuturor forțelor care au venit în sprijin pentru executarea exercițiului„, a transmis ISU Mures.

Imagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentCutremur în zona Vrancea
Articolul următorBilanț coronavirus 10 aprilie: 4.310 cazuri noi, 139 de decese. România a depășit pragul de 1 MILION de infectări