Până când Primăria municipiului Târgu Mureș va face dovada plății, iar SC Salubriserv SA va plăti la rândul său facturile către administratorii Depozitului de la Sânpaul, gunoiul menajer de la Tîrgu-Mureș nu va fi ridicat de la tomberoane. Primăria Tîrgu-Mureș s-a angajat să plătească o parte din datoria față de SC Salubriserv SA, informează Agenda de Mureș.

Negocierile dintre administrația locală de la Tîrgu-Mureș, SC Salubriserv Sa și Asocierea de firme care administrează Depozitul Ecologic de Gunoi de la Sânpaul, începute în jurul orei 12.00, au luat sfârșit în urmă cu câteva minute, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei Tîrgu-Mureș, Cosmin Blaga, a declarat în exclusivitate pentru Agenda de Mureș că situația este pe cale a se rezolva. „Noi încercăm să facem plata către SC Salubriserv SA astăzi, cel târziu mâine, astfel că sperăm că mâine situația va fi deblocată”, a declarat Cosmin Blaga potrivit căruia datoriile municipiului Tîrgu-Mureș față de societatea de salubritate se ridică la circa două milioane de lei. „Ei nu au cerut să fie plătite imediat toate facturile, oricum restanțe sunt doar din luna decembrie încoace, deci nu pentru o perioadă mare de timp, însă facturile sunt mari și așa s-a ajuns la o datorie de circa două milioane de lei. Ei au cerut să plătim o parte, nu s-a avansat o sumă, ci să plătim din această datorie”, a mai explicat Cosmin Blaga care este de părere că până la deblocarea situației SC Salubriserv SA nu va proceda la ridicarea gunoiului menajer de pe raza municipiului Tîrgu-Mureș pentru că nu are unde să îl depoziteze.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, așa după cum Agenda de Mureș vă informa în exclusivitate, Asocierea de firme care administrează Depozitul Ecologic de Deșeuri de la Sînpaul avertiza SC Salubriserv SA, conducerea CJ Mureș și cea a ADI Ecolect Mureș că, începând de astăzi, 25.02.2019, nu va mai permite accesul mașinilor de gunoi ale societății care asigură serviciul de salubrizare la Tîrgu-Mureș în perimetrul său pentru depozitarea gunoiului menajer. Conducerea Asocierii arăta că restanțele la plată ale SC Salubriserv SA depășesc 1,1 milioane de lei și subliniau totodată că, dacă până astăzi nu vor fi plătiți acești bani, vor rezilia unilateral contractul care are termen de valabilitate până în luna august, însă va fi reziliat și în condițiile în care CJ Mureș finalizează licitația pentru operatorul unic pe Zona 2 de salubritate. În cursul acestei dimineți, avertismentul a devenit efectiv, astfel că mașinile SC Salubriserv nu au mai fost lăsate să intre la Depozitul de la Sînpaul. Nimeni nu știe însă să ne spună unde a fost depozitat gunoiul din cele 10-15 mașini care au încercat în această dimineață să intre la Depozitul de la Sânpaul.

Articolul precedentPolițiștii din Târnăveni au prins la volan un tânăr de 15 ani
Articolul următorPLUS: Sesizare la Curtea de Apel Târgu Mureș, pe OUG 7