Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat ieri, 22 februarie, activităţi suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.

Astfel, în intervalul orar 11.00-19.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au constatat 463 de sancțiuni contravenționale, 441 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 22 sunt prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 45 de conducători auto, dintre care 5 au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 10 au efectuat depășiri neregulamentare, 19 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 2 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor,  1 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu cale ferată, iar 8 au săvârșit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 27 de certificate de înmatriculare.

În cadrul aceloraşi acţiuni, poliţiştii au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi o infracţiune privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege, prevăzută de art. 348 din Codul Penal, respectiv executarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Articolul precedentACUM: Județul Mureș, promovat la București și Budapesta
Articolul următorConducea în Livezeni, fără permis și cu 1.19 mg/l alcoolemie