Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, propune, pentru sesiunea de admitere – septembrie 2019, un program nou de studii de licență – Inginerie Medicală.

Lansarea programului de studii Inginerie Medicală reprezintă primul demers în plan academic asumat de UMFST în urma fuziunii celor două universități în ceea ce privește diversificarea ofertei educaționale prin programe de studii interdisciplinare în domenii de excelență, puternic ancorate nevoilor actuale ale pieței muncii.

Pachetul educațional oferit – conceput și dezvoltat  în paradigma interfață medicină, om și tehnologie – este orientat spre  formarea și dezvoltarea de competențe tehnice specifice diferitelor domenii medicale: proiectarea, dezvoltarea, exploatarea și promovarea echipamentelor, dispozitivelor, materialelor și tehnologiilor medicale moderne.

Programul de studii Inginerie Medicală  oferă un cadru generos de educație universitară  pentru tinerii interesați de științele inginerești aplicate, dar, în același timp, pentru care medicina este o pasiune. Parcursul educațional le va oferi oportunitatea instruirii teoretice și preponderent aplicative în laboratoarele  și centrele de cercetare ale UMFST în discipline precum: Analiza și procesarea semnalelor biomedicale, Imagistică medicală, Biomecanică, Informatică medicală, Ingineria biomaterialelor, Baze de date, Modelare și simulare în bioinginerie.

Potențialul înalt de angajare a absolvenților este asigurat de parteneriatele și colaborarea susținută cu unitățile medicale și spitalicești publice și private, companii industriale, companii de producere, dezvoltare și distribuție a echipamentelor și dispozitivelor medicale din țară și străinătate, firme IT specializate, centre de cercetare în domeniu.

Absolvenții programului de studii Inginerie medicală vor asigura implementarea, promovarea și suportul tehnologiilor, echipamentelor și soluțiilor inovative care, alături de resursa umană medicală, susțin dezvoltarea și calitatea pieței serviciilor medicale.

În anul universitar 2019-2020, UMFST alocă pentru programul de studii de licență Inginerie Medicală un număr de  45 de locuri (30 de locuri bugetate și 15 locuri cu taxă), învățământ cu frecvență, cu durata de 4 ani (8 semestre), 240 ECTS.

Articolul precedentAmbulanța care a accidentat un pieton era în misiune de cod roșu
Articolul următorDrumul Târnăveni – Mediaș, închis sâmbătă și duminică