În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş (IUBCvT) a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

În discursul oficial, șeful statului a făcut și o radiografie a sistemului sanitar din România: “Pesediștii guvernează încercând permanent să găsească țapi ispășitori pentru propriile eșecuri. Nu mai pot păcăli însă pe nimeni, în sănătate cu atât mai puțin. Dacă și-ar fi propus în mod real să construiască sau să reabiliteze spitale în România, Guvernul nu ar fi trebuit decât să acceseze banii europeni.”

La eveninentul oficial de la Cotroceni a reacționat și senatorul PNL de Mureș, Cristian Chirteș: “Felicit echipa de medici de la Institutul Inimii, ale căror rezultate sunt produsul exclusiv al propriei munci. România în primul rând!”

Articolul precedentVizită electorală pe șantierul Autostrăzii: Răzvan Cuc, alături preotul de pe lista PSD la europarlamentare
Articolul următorMUREȘ: De astăzi, controale peste tot!