Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a constituit prin ordin Comisia de control vizând siguranţa alimentară, respectarea normelor de igienă şi sănătate publică, precum şi asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor pascale din anul 2019 și a zilei de 1 Mai, pe raza judeţului Mureş.

Aceasta este formată din reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş și Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş.

Controalele se vor efectua în perioada  16 aprilie  – 5 mai 2019, și vor urmări în principal asigurarea siguranţei alimentare, respectarea normelor de igienă şi de sănătate publică, respectarea măsurilor sanitare veterinare în procesul de sacrificare a mieilor, comercializarea produselor agro-alimentare specifice consumului populaţiei în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor.

Controalele vor viza unităţile de producţie, prelucrare, depozitare, păstrare, transport şi desfacere a produselor alimentare și nonalimentare, supermarketuri, cofetării, patiserii, unitățile turistice, unitățile care organizează mese festive, târgurile de animale şi pieţele agroalimentare și altele.

”Am intrat într-o perioadă aglomerată din toate punctele de vedere, premergătoare sărbătorilor pascale, în care, în graba pregătirilor, mureșenii pot ignora o serie de aspecte care țin de siguranța lor. Este de datoria noastră să veghem ca Sfintele Sărbători să vină în liniște, fără griji și incidente. De aceea am constituit o comisie mixtă de control, care va verifica toate produsele și serviciile specifice acestei perioade și va lua măsuri imediate, dacă va constata nereguli. Rezultatele acțiunilor vor fi făcute publice, într-o ședință viitoare a Colegiului Prefectural,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Coordonarea acţiunilor de control se va realiza de către directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş.

Rezultatele controalelor efectuate, neconformităţile identificate, sancţiunile aplicate şi măsurile dispuse vor fi transmise operativ Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş până la data de 8 mai 2019.

Articolul precedentInstitutul Inimii din Târgu Mureș a fost decorat la Cotroceni, de Klaus Iohannis
Articolul următorÎncep lucrările pe strada Înfrățirii. RECOMANDĂRI