Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au identificat un adolescent în vârstă de 14 ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie. Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

În fapt, din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș a reieşit faptul că în cursul lunii iulie, o femeie, de 64 de ani, din Târgu Mureș, în timp ce se afla pe o stradă de pe raza municipiului, ar fi fost deposedată de o persoană de sex masculin, prin întrebuinţarea de acte de violenţă, de un lănțișor din aur.

De asemenea, în cursul lunii august, o altă femeie din Târgu Mureș, ar fi fost abordată pe stradă de o persoană de sex masculin care, cu intenția de a o deposeda de bunurile pe care le avea asupra sa, ar fi exercitat acte de violență asupra acesteia, nereușind însă sustragerea vreunui bun.

În urma activităţilor investigativ-operative desfășurate de polițiști, a fost identificat un adolescent de 14 ani din comuna Petelea, bănuit de comiterea faptelor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat și persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 august, faţă de tânărul în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 25 august, instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile faţă de acesta.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie și tentativă la tâhărie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.