Ieri, protestele de la Salubriserv au ajuns în a treia zi și gunoiul a rămas în ghenele subterane și supraterane din Târgu Mureș. În cursul zilei, primarul Dorin Florea a transmis un comunicat în care a spus că “este anormal ca o țară să accepte orice i se impune de la Uniunea Europeană”.

Mă gândesc foarte serios să înființez o societate a Primăriei care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora. Eu nu pot să rămân spectator la această problemă și să stau până când Adi Ecolet, instituție subordonată Consiliului Județean își finalizează licitația pentru desemnarea operatorului”, a mai precizat Dorin Florea, care spune că, potrivit informațiilor, neverificate încă, în spatele acestei proceduri ar fi ceva necurat, urmărindu-se astfel ca un ”protejat al casei” să obțină ceea ce a visat!”

Ulterior poziției exprimate de edilul-șef al municipiului, consilierul personal al acestuia, Claudiu Maior, a declarat că “protestele au încetat și muncitorii s-au reapucat de lucru”.

Maior spune că a participat, “alături de viceprimarii Makkai Grigore și Sergiu Papuc la întâlnirea cu lucrătorii nemulțumiți ai companiei Salubriserv, cărora le-am transmis că Salubriserv este o firmă privată, care a concesionat serviciile de salubritate iar Primăria așteaptă de la ea curățenie și eficiență pentru târgumureșeni.”

Claudiu Maior susține că a mediat divergențele existente între conducerea societății și angajați.

„Am arătat că Primăria este întotdeauna un factor de echilibru și un partener corect de dialog, DAR, așteptăm la rândul nostru o îmbunătățire SEMNIFICATIVĂ a calității serviciilor de salubritate, în caz contrar existând și posibilitatea rezilierii contractului dintre părți”.

Consilierul personal al primarului municipiului Târgu Mureș mai spune că “începând cu ora 14:00, joi 21 martie 2019, activitatea la Salubriserv a fost reluată, angajații companiei începând colectarea resturilor menajere din oraș”.

 

Articolul precedentGREVA DE LA SALUBRISERV: Reacția primarului Dorin Florea
Articolul următorFOTO: La Zoo Târgu Mureș s-au născut doi pui de cangur