După ce protestele de la Salubriserv au ajuns în a treia zi, angajații aflându-se astăzi, chiar de la ora 8, în curtea companiei, primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a transmis, cu puțin timp în urmă, un mesaj referitor la situația salubrizării din oraș.

„Sunt de zece ori mai supărat pe problema gestionării deșeurilor decât orice cetățean al municipiului Târgu Mureș. De ani de zile am tot spus că este anormal ca o țară să accepte orice i se impune de la Uniunea Europeană. Nimeni nu răspunde pentru nimic! Al cui interes este ca orașele să nu fie lăsate să-și gestioneze singure colectarea deșeurilor? Oare în Germania sau în alte țări din Occident deșeurile sunt colectate de firme străine sau de firme autohtone? Cred că știți și dvs răspunsul. Mă gândesc foarte serios să înființez o societate a Primăriei care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora. Eu nu pot să rămân spectator la această problemă și să stau până când Adi Ecolet, instituție subordonată Consiliului Județean își finalizează licitația pentru desemnarea operatorului. De mai bine de 5 ani durează acest proces birocratic, iar pe mine legea mă obligă să stau să privesc cum alții își bat joc de oraș. Să nu mai vorbesc despre faptul că, potrivit informațiilor, neverificate încă, recunosc, în spatele acestei proceduri ar fi ceva necurat, urmărindu-se astfel ca un ”protejat al casei” să obțină ceea ce a visat! Niciodată n-am acceptat și nu o voi accepta nici acum să stau pasiv la astfel de situații”, a transmis primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea.

CONTEXT:

Conform agendademures.ro, astăzi, începând cu ora 8.00, angajații s-au strâns din nou în curtea companiei. Aceeași sursă notează că circa 50-60 de angajați ai societății s-au reînscris în sindicat și cer sprijin din partea CNSLR Frăția Mureș.

În același timp, conducerea societății acuză în continuare existența unei manipulări, iar scopul, potrivit anumitor surse, ar fi scoaterea SC Salubriserv SA înainte de termen din contractul cu municipalitatea târgumureșeană, scrie agendademures.ro, care menționează că, “odată cu finalizarea licitației organizată de Consiliul Județean Mureș pentru Zona 2 de salubrizare în care este inclus și municipiul Târgu Mureș, contractul cu SC Salubriserv SA expiră de drept. Un nou contract însă poate fi încheiat de municipalitate cu o altă firmă dacă se demonstrează forța majoră care să permită rezilierea înainte de termen a contractului actual cu SC Salubriserv SA”.

Întrebările sunt alimentate de un mesaj al Primăriei municipiului Târgu Mureș emis aseară: „Stimați tîrgumureșeni, din cauza grevei muncitorilor de la SC Salubriserv SA, ghenele subterane și supraterane din cartiere, precum și cosurile stradale nu au mai fost curățate încă din cursul zilei de 19 martie. În acest context, luăm în calcul sancționarea societății de salubritate și chiar rezilierea contractului dacă se impune”.

Articolul precedentMÂINE SE DECIDE: Vor fi sau nu acceptate deșeurile de la Cluj în depozitul de la Sânpaul?
Articolul următorMaior a fost la Salubriserv. S-a rezolvat criza gunoiului?