Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Asociația Medicilor Infecționiști Mureș, organizează, în perioada 18 – 20 mai 2022, cea de a 6-a ediție a conferinței naționale cu participare internațională „Managementul Pacientului Critic în Patologia Infecțioasă” (MaPaCi), un eveniment de prestigiu și tradiție în peisajul medical din România în domeniul bolilor infecțioase.

Conferința este prima manifestare științifică post-pandemie organizată în format on-site și se va desfășura în Aula Facultății de Farmacie, constituind oportunitatea ideală pentru o abordare interdisciplinară a problematicii ridicate de pandemia COVID-19.

Specialiști în boli infecțioase și din cadrul altor specialități medicale din întreaga țară vor dezbate temele de actualitate propuse:

           • COVID-19 : Cum ne-a schimbat specialitatea? – Sesiune interdisciplinară
           • Abordarea interdisciplinară a pacientului critic cu infecție HIV în context pandemic
           • Controlul infecțiilor asociate asistenței medicale
           • Infecții sistemice severe
           • Urgențe infecțioase în pediatrie
           • Neuroinfecții
           • Varia

Rezumatele acceptate vor fi publicate în suplimentul revistei „The Journal of Critical Care Medicine” și se încarcă în câmpul special dedicat în formularul de înscriere al conferinței: https://mapaci.umfst.ro/incarcare-rezumat/. Lucrările in extenso se vor încărca direct pe platforma http://jccm.ro/submit-a-manuscript/, cu îndeplinirea condițiilor impuse. Articolele cu specific de medicină de urgență acceptate în urma procesului de revizie vor fi publicate în revista „The Journal of Critical Care Medicine”. Termenul limită de înscriere și încarcare a lucrărilor este 30 aprilie 2022.

Manifestarea este creditată de către Colegiul Medicilor din România. 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentAlocația de hrană pentru bolnavii din spitale se majorează, de la 1 iunie
Articolul următorBărbat din Sâncraiu de Mureș prins în timp ce conducea beat și fără plăcuțe de înmatriculare