Primele 12 rachete antigrindină au fost lansate ieri în județul Mureș, anunță Instituția Prefectului. 

 

Culturile fermierilor mureșeni vor fi protejate de grindină odată cu operaționalizarea completă a Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș. Ieri, 4 mai, au fost lansate 12 rachete antigrindină din punctele aflate la Câmpenița, Cund și Căpâlna de Sus.

“Anul trecut, am apreciat modul în care echipa Unității Mureș s-a organizat pentru începerea activității, în cadrul unei vizite de lucru la punctul de comandă situat în Parcul Industrial de la Vidrasău și unul dintre cele 10 puncte de pe teritoriul județului Mureș, situat în satul Șoimuș din comuna Coroisânmărtin.

Celelalte nouă puncte de lansare sunt situate în comunele Ceuașu de Câmpie, Glodeni, Breaza, Fărăgău, Batoș, Lunca, Mica, Băgaciu, Bahnea. Centrul regional din județul Mureș este primul de acest fel din Transilvania și unul din cele trei existente în România, iar impactul activității echipelor care activează în această unitate va fi unul extrem de important pentru protejarea muncii agricultorilor din județul Mureș.” a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

Uitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș are un număr de 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din județele Mureș și Alba.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentMinistrul Agriculturii spune că România are destule stocuri de cereale și nu va opri exporturile
Articolul următorPolițiştii au confiscat peste 600 de litri de alcool în valoare de aproape 25.000 de lei