Netflix îşi personalizează conţinutul într-o nouă secţiune. Anunțul vine la câteva zile după ce a fost anunțată informația că se va renunța la cel mai ieftin abonament.

Netflix introduce secţiunea My Netflix, unde utilizatorii pot găsi filmele şi serialele pe care le preferă sau le doresc să le vizioneze.

Aplicaţia Netflix pentru iOS are o nouă funcţie, numită My Netflix. Aceasta este un spaţiu dedicat conţinutului personal, unde utilizatorul poate accesa creaţiile care i-au atras atenţia, într-un fel sau altul.

În secţiunea My Netflix se pot găsi filmele şi serialele începute dar neterminate, conţinutul descărcat, titlurile adăugate pe lista personală, seriale şi filme la care a fost urmărit trailer-ul, notificări şi altele.

Scopul companiei este să creeze un loc de unde utilizatorul să poată continua rapid vizionarea conţinutului care-i place, fără să piardă timpul printre rândurile nesfârşite ale ecranului principal cu conţinut care se repetă.

Noua funcţie înlocuieşte Download-urile şi va fi disponibilă în toate ţările în care funcţionează serviciul de streaming. Secţiunea Home rămâne dedicată descoperirii conţinutului nou, când cel din My Netflix nu este suficient.

My Netflix va fi disponibilă şi în aplicaţia de Android, la începutul lunii august, anunţă compania americană.

Netflix renunţă la abonamentul Basic, cel mai ieftin. Noul tip de abonament este mai scump și îi va face pe clienți să scoată mai mulți bani din buzunar. Compania urmărește să crească încasările.

Netflix, cel mai popular serviciu de streaming video din lume, a făcut o schimbare majoră în oferta sa de abonamente. De joi, 20 iulie 2023, planul Basic, cel mai ieftin dintre toate, nu mai este disponibil pentru clienţii noi din Statele Unite şi Marea Britanie. Această mişcare ar putea prevesti o eliminare totală a acestui abonament în toate pieţele unde Netflix este prezent.

Ce înseamnă planul Basic de la Netflix?
Planul Basic de la Netflix era cel mai accesibil dintre cele trei opţiuni oferite de platformă. Acesta costa 10 dolari pe lună în SUA şi 6 lire sterline pe lună în Marea Britanie. Planul Basic permitea vizionarea nelimitată a conţinutului Netflix pe un singur ecran, fără HD şi fără posibilitatea de a descărca filmele sau serialele pentru a le urmări offline.

Ce alternative există pentru planul Basic?

Clienţii noi care vor să se aboneze la Netflix în SUA sau Marea Britanie trebuie să aleagă acum între planul Standard şi planul Premium. Planul Standard costă 15,5 dolari pe lună în SUA şi 11 lire sterline pe lună în Marea Britanie. Acesta oferă vizionare pe două ecrane simultan, calitate HD şi opţiunea de download. Planul Premium costă 20 dolari pe lună în SUA şi 15 lire sterline pe lună în Marea Britanie. Acesta oferă vizionare pe patru ecrane simultan, calitate Ultra HD şi opţiunea de download.

Netflix mai oferă şi o versiune cu reclame, care are un preţ mai mic decât planul Standard, dar vine cu mai multe dezavantaje. Versiunea cu reclame are un conţinut mai redus, nu oferă HD şi nu permite descărcarea conţinutului pentru vizionare offline.

Ce se va întâmpla cu planul Basic în România?

Deocamdată, Netflix nu a anunţat nicio schimbare în oferta sa de abonamente pentru România. Planul Basic este încă disponibil pentru clienţii noi şi cei existenţi, la un preţ de 5 euro pe lună. Dacă Netflix va decide să elimine acest plan şi în România, cea mai ieftină opţiune va fi planul Standard, care costă 10 euro pe lună, plus 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar.

Articolul precedentGheorghe Piperea, despre Gabriela Firea: „Dacă i s-a întâmplat prim-vicepreședintelui PSD așa ceva, poate să i se întâmple oricui.” Posibilă alianță cu AUR?
Articolul următorVara, anotimpul picioarelor umflate. Cum scăpăm de această problemă simplu și natural