Poliţiştii din Mureș au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbați bănuiți de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj cinegetic. O armă neletală supusă autorizării, elemente de muniție, o arbaletă, două sulițe, mai multe de trofee de vânat, precum și un autovehicul de teren au fost indisponibilizate, în urma a 3 percheziţii domiciliare.

La data de 6 noiembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în județul Mureș, la locuinţele a doi bărbați, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj cinegetic.

În fapt, din cercetări a reieșit că din cursul lunii iunie a.c. și până în prezent, cei în cauză, de 21,  respectiv 26 de ani, din comuna Daneș, s-ar fi deplasat în zona unui fond de vânătoare din Sighișoara și, fără a deține autorizație de vânătoare, ar fi braconat mai multe exemplare din specia vânat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală supusă autorizării cu muniția aferentă, o arbaletă, 2 sulițe, 33 de trofee de căprior și cerb, un trofeu de urs, 2 piei de mistreț, un autovehicul de teren, precum și mai multe medii informatice de stocare.

La aceeași dată, față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic.

La activități au participat și poliţişti din cadrul Poliției municipiului Sighișoara, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Mureș. 

foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentCOD GALBEN de CEAȚĂ în mai multe județe din țară
Articolul următorCine deschide lista PER Mureș, pe care se află și cântărețul Marcel Pavel