Trei bărbați din comuna mureșeană Albești au fost reținuți marți de polițiști, după ce ar fi fost depistați că au tăiat fără drept mai mulți copaci dintr-o pădure. Totodată, oamenii legii eu efectuate două percheziții domiciliare, în urmă cărora au confiscat materialul lemnos, precum și o secure, o drujbă și un autovehicul care au fost folosite la comiterea faptei.

 

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Sighișoara au efectuat marți două percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracțiuni la regimul silvic și rutier. Trei persoane bănuite de comiterea faptelor au fost reținute pentru 24 de ore. 

 „La data de 13 martie, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Sighișoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de material lemnos, furt de material lemnos, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Urmare a activităților investigativ-operative desfășurate, au fost identificați trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, toți din comuna Albești, care, în cursul aceleiași zile, ar fi tăiat fără drept și sustras o cantitate de lemnos, dintr-o pădure de pe raza aceleiași comune”, a transmis Emanuela Farcaș, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Polițiștii confiscat materialului lemnos și l-au predat în custodia Ocolului Silvic Sighișoara. De asemenea au fost confiscate o secure și o drujbă și au indiponibilizat un autoturism, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

„Din verificările efectuate, a rezultat faptul că, autoturismul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat, iar bărbatul, de 22 de ani, l-ar fi condus fără a deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 16 martie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor bănuite.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, în vederea probării întregii activități infracționale.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 martie: 6.186 de cazuri noi și 89 de decese
Articolul următorAproape 21.000 de mureșeni, pe listele de așteptare pentru vaccinare anti-covid! Din aprilie, încă 6 centre vor fi deschise în județ