Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat, miercuri, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.315 lei. 

Astfel, 54 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 70 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut opt de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări. 

În acest context, joi, 8 octombrie, la ora 00.54, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Boianu Mare, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 133 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBărbatul din Mureș, care a vrut să răpească o copilă de 12 ani din Nimigea, doar sub control judiciar
Articolul următorRaed Arafat a cerut prelungirea STĂRII DE ALERTĂ