În această dimineață, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu Biroul Autostrăzi și Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Mureș, au desfășurat, în județul Mureș ( inclusiv pe autostrada A3), o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în rândul participanților la trafic.

Acțiunea a vizat transportul de mărfuri  periculoase împreună cu cel public de marfă și persoane. 

Au fost verificate peste 220 de autovehicule și aplicate 119 sancțiuni.

La OUG 195/2002 au fost aplicate 112 sancțiuni, dintre care 3 pentru deficiență lumini, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 2 pentru lipsă de dotări, 2 pentru lipsă limitator de viteză și 50 pentru alte abateri.

La Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto au fost aplicate 3 sancțiuni  și 3 la Ordonanța 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, a fost aplicată 1 sancțiune pentru conducere agresivă, 1 pentru consum de alcool, 1 pentru intervenție abuzivă la aparatul tahograf, 1 pentru lipsă hârtie tahograf, 1 pentru lipsă semnătura bon tahograf.

Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și efectuate 266 de testări cu aparatul etilotest.

8 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări contravenționale ale transportului rutier de marfă și persoane

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentVladimir Putin a anunțat „MOBILIZARE PARȚIALĂ”. Liderul rus invocă amenințarea NUCLEARĂ
Articolul următorVești bune pentru bugetari: pot munci 5 zile pe lună de acasă. Un nou tip de CONCEDIU a fost aprobat