Paramedicul  mureșean de la Punctul de Lucru ISU din Râciu, sergentul major Florin Gorea, a participat în urmă cu câteva zile la salvarea unui turist pe o plajă din stațiunea Saturn.

 

De comportamentul lui Florin Gorea, colegii săi din cadrul ISU Mureș sunt foarte mândri, așa că au scris despre isprava lui pe pagina de Facebook a instituției.

„Florin Gorea, colegul nostru, a fost în concediu, în stațiunea Saturn. Acum câteva zile, când era la plajă, un salvamar a alergat spre apă, chiar pe lângă prosopul lui. Florin s-a apropiat și el de apă, iar când a văzut că alți doi salvamari încercau să scoată la mal o persoană, nu a stat pe gânduri. S-a poziționat repede la capul victimei, pentru a-l imobiliza. Între timp, unul dintre salvamari l-a recunoscut. Florin a fost detașat în aceeași zonă, în cadrul programului Litoral. Salvamarul i-a zis că persoana respectivă a sărit de pe salteaua gonflabilă remorcată de un skyjet, deși apa era foarte mică”, au relatat cei de la ISU Mureș, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, victima, deși în agonie, le-a spus salvatorilor că nu își mai simte picioarele și mâinile îi amorțeau, iar paramedical mureșean a rămas la capul lui până când echipajul medical a ajuns lângă ei.

”Bărbatul a fost imobilizat și transportat la spitalul din Mangalia, ca ulterior să fie preluat de elicopterul SMURD și dus la UPU Constanța. Felicitări, Florin! Știm că oriunde ai fi, ești „mereu la datorie”. Sergentul major Gorea Florin este încadrat la ISU Mureș pe funcția de subofițer operativ principal – paramedic, la Punctul de Lucru Râciu, din cadrul secției Sărmașu, județ Mureș”, au mai transmis colegii paramedicului mureșean.

Sursa: Realitatea de Mures