Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a prezentat  prioritățile instituției pentru anul 2019. Obiectivele principale vizează lansarea de noi proiecte de dezvoltare ale județului Mureș.

”Principalele direcții de dezvoltare vizează dezvoltarea sistemului de sănătate, inițierea construirii celui mai mare centru de conferințe și evenimente din Transilvania, realizarea unui ciclotraseu în regiunea Valea Nirajului, realizarea unui domeniu schiabil în zona Sovata. Bineînțeles, aceste obiective vor fi lansate în paralele cu proiectele privind dezvoltarea Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș și a Transilvania Motor Ring. Avem planuri ambițioase dar toate acestea depind de alocările bugetare, pe care sper să le primim cât mai repede, precum și de posibilitățile de accesare a fondurilor europene, în funcțiile de liniile de finanțare ce se vor deschide anul acesta”, a declarat Péter Ferenc.

În cadrul conferinței au fost prezentate principalele obiective pentru anul 2019:

Finalizarea clădirii noi de la Clinica de Urologie-în cursul anului 2019 se va realiza documentația DALI, după ce anul trecut a avut loc o expertiză cu privire la lucrările necesare pentru finalizarea clădirii.

Construirea noului buncăr pentru radioterapie la Clinica de Oncologie- Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat, acestea vor fi demarate după obținerea autorizațiilor de construcție, durata de execuție fiind de 9 luni.

Fonduri suplimentare pentru lucrări de întreținere, reparații și achiziționare de aparatură, în funcție de prevederile bugetare-am solicitat unităților medicale furnizarea listelor cu aparatura necesară precum și principalele nevoi legate de lucrările de reparații și întreținere.

Construirea celui mai mare centru de conferințe și evenimente din Transilvania- vom demara studiile necesare în vedere creării unui complex multifuncțional, având în vedere faptul că în acest moment pe raza județului nu există o astfel de facilitate și nici în regiunea noastră.  Destinația centrului de conferințe ar fi multiplă, aici putând fi organizate conferințe și ateliere de lucru cu spații plenare, târguri și expoziții comerciale, concerte și evenimente de divertisment, banchete și evenimente private, evenimente ale comunității locale, evenimente sportive.

Ciclotraseu pe Valea Nirajului– Se intenționează preluarea de la Ministerul Transporturilor a terenurilor de pe traseul căii CFR care leagă Câmpul Cetății de Ungheni în vederea construirii unui ciclotraseu pentru dezvoltarea turismului în județul Mureș.

Domeniu schiabil în Munții Gurghiului – este vorba de aproximativ 12 km de pârtii de schi care vor ajunge la altitudinea de 1.600-1.700 m. Proiectul este inclus în Masterplanul pentru Dezvoltarea Turismului Național și urmează demersurile necesare în vederea realizării documentațiilor de specialitate.

În cursul anului 2019, vor continua proiectele legate de dezvoltarea Aeroportului Târgu-Mureș, sens în care Consiliul Județean pregătește un proiect în vederea obținerii de fonduri europene pentru prelungirea pistei și dezvoltarea zonei de terminal și a zonei de parcare a aeronavelor, precum și cele legate de Circuitul Transilvania Motor Ring unde se vor căuta soluțiile pentru îmbunătățirea accesului către Complex și a parcării.

 

Articolul precedentAU FOST PRINȘI! Hoți din Mureș, reținuți la Bistrița
Articolul următorContre la vârful Asociației Metropolitane Tîrgu Mureș